Biltvätt Stockholm – ta hand om din bil på rätt sätt

Varför ska man tvätta bilen? Det finns många olika skäl att besöka en biltvätt i Stockholm och att göra det någon gång i månaden. Dels så handlar det om det uppenbara: en ren och snygg bil är betydligt trevligare att åka omkring i än en bil som är smutsig. Att man dessutom kan få den där härliga doften av ny bil är ytterligare en anledning till att tvätta bilen.

Men, det finns även andra skäl till varför du ska besöka en biltvätt i Stockholm. Dels så handlar det om att det är en viktig del av underhållet. Salt och smuts från vägen som sätter sig på bilen innebär att lacken nöts och att detta leder till rostskador. Detta innebär i sin tur en ganska kraftig värdeminskning på bilen – och där kostnaderna för att laga och lacka om ligger väldigt högt.

Dels så finns även en säkerhetsaspekt att ta hänsyn till. Ligger det ett lager av smuts över bilen, över lampor och över registreringsskyltar så tappas de reflekterande egenskaper som gör att andra bilister och fotgängare ser bilen. Det kan således vara direkt avgörande att ha en ren bil i vissa situationer. Man vet aldrig när olyckan är framme, eller hur?

Välj en miljövänlig rekond i Stockholm

Vad ska man då tänka på i samband med att man tvättar bilen? Man ska vara medveten om att det i vissa kommuner är förbjudet att spola ner vatten som används i samband med en biltvätt direkt i brunnarna. Detta bör man vara medveten om även om man bor i en kommun där det inte finns dessa regler. Det är alltid bättre att besöka en tvätthall – detta ger dig dessutom mer utrymme att jobba med.

Ett annat alternativ är att unna sig en riktig biltvätt i Stockholm där man lämnar in bilen och får en riktig rekond utförd. Detta sker på ett miljövänligt sätt och det ger din bil en känsla av att komma direkt från bilhandlaren. En rekond görs alltid i samband med att en bilförsäljare får en in en bil – och det säger en hel del av vad du kan förvänta dig. Det kostar pengar, men det kanske inte behöver vara en full-rekond vid varje tillfälle. Unna dig – och din bil – denna behandling någon gång mellan varven.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilvård