Om oss

Vi står inför en väldigt spännande framtid vad gäller bilen. Som bilälskare så handlar det om tudelade känslor. Å ena sidan så älskar vi den traditionella bilen – driven av bensin eller diesel – och det sätt den accelererar, lever om och beter sig på vägen. Å andra sidan så kan man heller inte bortse från det faktum att denna typ av bil ligger bakom en enorm del av de problem med miljön vi har. Vi står mitt upp i en klimatkris och steget till en elbil är ett givet val i att bromsa denna oroväckande utveckling.

Av den anledningen så är vi helt för övergången och vi kommer därför också att fokusera många av våra texter på detta område. Vilken elbil är bäst, vilka budgetmodeller finns, vem av de stora tillverkarna tar sig an Tesla och vilka olika tillbehör behöver man – laddbox, exempelvis – för att klara vardagen som privatperson?

Vi vill ge information om allt som har med elbilar att göra och lyfta upp de positiva sidor som finns. Allt för att vända på den skeptiska hållning som många bilentusiaster har idag. Vi kommer – och detta är vi övertygade om – alla att lära oss att älska elbilen på samma sätt som vi älskar den traditionella bilen.

Vi har en lång vana och en stor erfarenhet av bilar. Både som ägare och som verksamma inom yrken där bilar inkluderas – verkstad och bilhandlare. De erfarenheter och den kunskap vi skaffat oss genom åren är det som den här sidan ska bygga på. Vi vill ge tips, råd, komma med förslag och skapa tankar hos dig som läsare.

Sidan ska innehålla fakta som blandas upp med mer personliga åsikter och tankar. Texterna ska ha ett språk som alla förstår och det ska finnas en lättsam ton i det som skrivs. Vi hoppas att detta skapar en dynamik som du uppskattar som läsare. Målet är att du alltid vill återkomma hit och ta del av de visdomar vi delar med oss av. Välkommen och välkommen åter!