Hyra buss för utflykter i Stockholm

Det är viktigt att då och då komma utanför de ordinarie lokalerna och ta sin klass, eller sin personal, på utflykter genom att hyra en buss i Stockholm.

Sommarlovet närmade sig med stormsteg och det skulle snart bli dags att ta farväl av klassen, som hade varit tillsammans sedan ettan. För att ge barnen något speciellt tillsammans med sin lärare hade föräldrarna lagt ihop pengar till en skolresa. Det skulle bli samma resa som barnen gjorde när de gick i tredje klass, och som de alla hade mycket goda minnen från.

Allt hade hittills gått mycket smidigt och bra gällande planeringen, och nu fanns det bara en sak kvar att göra av alla punkter på listan. Det var dags att hyra en buss som skulle frakta skolklassen under hela dagen som resan pågick. Bussen skulle hämta barnen på skolan och därefter köra runt barnen under en heldag, för att slutligen återkomma till skolan för att lämna av klassen igen.

Fördelarna med att hyra buss

När föräldrarna hade sitt första planeringsmöte så fanns det många olika förslag på hur barnen skulle köras under sin skolresa. Några föräldrar kom med förslaget att de själva skulle ställa upp och köra barnen, för att resan skulle bli så billig som möjligt. Men då opponerade sig andra föräldrar och tyckte att det fanns fördelar med en bussresa emot att åka i flera bilar.

Genom att hyra en buss skulle inte någon av alla föräldrar behöva ta ledigt från jobbet, och därmed använda någon semesterdag. Dessutom skulle barnen, och deras lärare, få tiden på bussen till att umgås och kanske även hitta på något annat roligt tillsammans. Att hyra en buss visade sig också vara mycket säkrare och billigare än om barnen skulle skeppas runt i ett flertal olika bilar under en hel dag.

Hur det går till att hyra en buss

Klassens föräldrar träffades två gånger för att fatta alla beslut som behövdes inför klassresan. Under det första mötet fanns det en hel del information som man behövde ta reda på inför de slutliga besluten på nästa möte. En sådan fråga handlade om vilket bussbolag som var bäst när det gällde att hyra en buss, samt vad hyran av bussen skulle komma att kosta.

En av barnens mammor fick uppdraget att hitta ett par alternativ på bussbolag, och att ta fram information om dem. Men det var även viktigt att kontrollera om de hade någon buss ledig att hyra på det datum som man bestämt skulle passa för barnens resa. När beslut gällande rätt bussbolag hade fattats så var det bara att boka en buss och se fram emot hur glada barnen skulle bli över att få komma iväg.

Fakta som behövs för att hyra en buss

Om du också vill hyra en buss från en bussuthyrning i Stockholm, så är det viktigt att veta vilka fakta du behöver ta fram innan en bokning kan ske. Bussbolaget behöver veta hur många ni är som ska resa, vilken dag och tid resan ska ske samt vart resan bär hän. Det är även viktigt att ni kan uppge var ni vill bli hämtade och lämnade, så att allt går smidigt till.

För att få en riktigt trevlig och smidig resa är det även viktigt att ni noga tänker över ifall det behövs något extra på bussen. Det kan vara en toalett eller något annat som kan göra att er resa blir mer behaglig. Tänk också på att det är viktigt att vara ute i god tid med bokningen, eftersom det ofta kan vara extra många som vill göra bokningar vid skolavslutningar eller skollov.

Publicerat den
Kategoriserat som Buss