Med rätt mobilkran blir inget lyft omöjligt

Behöver ni flytta eller lyfta något som är extra tungt? I så fall kan en mobilkran vara lösningen. Det finns företag som hyr ut mobilkranar i olika storlekar.

Behöver ni hjälp med att lyfta in byggmaterial, en pool eller kanske en lekstuga i trädgården? Med en mobilkran i rätt storlek blir inget lyft omöjligt. Det finns företag som hyr ut mobilkranar med chaufför både till företag och privatpersoner. Hur mycket det kostar beror på sträckan och hur många timmar uppdraget tar.

Vill man hyra in en kranbil finns det några saker som kan vara bra att tänka på då dessa har betydelse för fordonets storlek. Man måste veta hur långt det är mellan vägen eller uppställningsplatsen där kranbilen ska stå och det som ska lyftas. Även avståndet mellan det som ska lyftas till där det ska placeras är viktigt att känna till. Likaså hur tungt det som ska lyftas är.

För att lyftet ska kunna utföras säkert är kranbilen försedd med stödben som fälls ut under själva lyftet. Därför får det inte heller vara för trångt där kranbilen ska parkeras. Ungefär två meter är nödvändigt. Men för att man ska kunna arbeta och röra sig runt fordonet behövs det ytterligare några meter.

Hur mycket kostar det att hyra en mobilkran?

Vill man hyra en mobilkran ska man vända sig till en uthyrare som har en lite större maskinpark och som har kranbilar i många olika storlekar. Då blir det lättare att hitta den optimala kranen för uppdraget. Visst kan en stor kran fungera vid de flesta typer av lyft men att hyra en stor kran kostar också mer.

Därför ska man också jämföra priser mellan olika uthyrare genom att ta in kostnadsförslag. Många gånger lönar det sig också att välja en kranuthyrare som inte ligger alltför långt bort. Detta eftersom man även får betala för den tid det tar att köra mobilkranen till och från uppdraget.

För att slippa extrakostnader på fakturan är det viktigt att man skriver ett tydligt hyresavtal med den firma som man ska hyra kranbilen av. I detta ska det klart och tydligt framgå vad man har kommit överens om och hur mycket det kommer att kosta totalt.