Så undviker man att bli lurad när man säljer bilen

Ska man sälja sin bil privat gäller det att se upp så att man inte blir lurad och bestulen på bilen. Här följer några viktiga tips på saker att tänka på och hur man slipper jobbiga spekulanter.

Det är lättare att bli lurad på sin bil än man tror då många bedragare är väldigt skickliga och ofta ger ett pålitligt intryck. Därför ska man kolla upp spekulanten redan innan man träffas genom att be om personnummer och namn. Viktigt är också att inte träffas på folktomma platser och att följa med i bilen vid provkörningar. Uppmana också spekulanten att noga undersöka bilen och berätta även om reparationer som har gjorts och också om det finns fel på bilen. Skriv sedan ett ordentligt avtal där allt som överenskommits finns med. Säkraste sättet att få betalt för bilen är att tillsammans besöka ett bankkontor och se till att pengarna blir överförda. Först därefter anmäler man ägarbytet till Transportstyrelsen.

Slipp ihärdiga spekulanter som vill pruta

Att som privatperson själv sälja sin bil innebär ofta att man måste vara beredd på många telefonsamtal och email från intresserade spekulanter. Vissa av dessa komme också att försöka pruta på priset vilket kan leda till en hel del jobbiga diskussioner. Ska man sälja bil i Stockholm kan det därför vara enklare att vända sig till ett företag som säljer begagnade bilar. Då slipper man jobbiga spekulanter, kontrollera köpare eller att bli lurad. Att låta en bilfirma sälja bilen innebär också att man snabbt har pengarna på kontot.