Bildemontering i Örebro är gratis

Det ska vara lätt att bli av med en bil så att den inte blir stående och skräpar eller läcker giftiga ämnen i naturen. Därför är det gratis att lämna i den hos dem som gör bildemontering i Örebro.

Bilar som blir stående ute kan läcka olja, drivmedel, batterivätska och andra miljöfarliga ämnen. Därför ska man se till att transportera bort dem för bildemontering så snart de inte kan användas längre.

Det behöver inte vara en gammal bil, det finns också nyare bilar som blivit krockskadade men som det inte lönar sig att reparera. Alla bilar, oavsett ålder, har ändå kvar ett värde för dem som arbetar med bildemontering i Örebro.

På en bildemontering i Örebro tar de hand om allt som går att använda

Fördelen med en auktoriserad bildemontering är att de på ett ansvarsfullt sätt tar hand om bilen. Har man tömt den på alla personliga saker så tar de hand om resten. 

Väldigt mycket på en bil går att återanvända. Stål och aluminium går att smälta ner och använda igen. Fälgar, däck och andra detaljer går att rengöra och sälja som reservdelar.

På en bildemontering registrerar man alla delar som kommer in, och som går att använda, i en databas. Sedan kan den som behöver en reservdel söka efter dem där. Man kan också komma ut och titta på det som finns.

Det är bra för miljön när saker återanvänds. Det är också bra att de tas tillvara för det gör att man kan hitta billiga reservdelar.