Kan man sälja en bil som är defekt?

Det är inte helt ovanligt att man har en trasig bil ståendes hemma. Men i stället för att den ska stå där och ta upp plats och kosta pengar i onödan, kan man sälja sin defekta bil och tjäna en slant.

Din nya bil kommer i nästa vecka. Du har sedan länge egentligen behövt skaffa dig en ny bil. Men under sommaren och hösten har du åkt cykel till jobbet i stället för att köra bil. Det har fungerat fint men nu när kallare väder väntas så är det rätt bekvämt att ha en bil i stället. Din gamla bil gick nämligen sönder i våras. Du kan inte lokalisera problemet, och antagligen är det väldigt många fel med den. Men du orkar inte lägga ned mer tid på den nu. Så sedan i våras har den stått hemma och bara samlat damm.

Tjäna en slant och bli av med din defekta bil

Men nu ska du ta tag i att sälja din defekta bil, nu när du ju äntligen har kunnat köpa en ny. Det finns företag som gärna köper trasiga eller defekta bilar, oavsett vad det är för fel med dem. Du kommer dessutom att tjäna en slant på att sälja den. Om du i stället skulle skrota bilen så får du mindre pengar på det viset, än om du säljer den till ett företag som vill ha defekta bilar. Det blir en vinn-vinnsituation – du kan bli av med den gamla trasiga bilen och samtidigt tjäna en slant. Mer om att sälja defekta bilar kan du läsa på denna sida: vihämtarbilen.se