Hög tid att skrota bilen i Stockholm?

Till slut kommer du till den tidpunkten där det är dags att skrota bilen. Fast vad gör väl det? För helt ärligt, i Stockholm behöver du ju knappt bil ändå.

Bor du i Stockholm? Grattis! Förutom det fantastiska utbudet som finns i staden, i form av kultur, natur, sport och arbetsmarknad, så finns faktiskt någonting mer. Kollektivtrafik! Och inte vilken kollektivtrafik som helst, utan en riktigt bra en. Den är väl utbyggd, består av buss, pendeltåg, spårvagn, tvärbana, tunnelbana … och till och med båt! Därför kan det bli överflödigt att äga en bil. Har du en bil, kanske det är dags att skrota den?

Skrota bilen nu

När du kan ta dig nästan var som helst i Stockholm med allmänna transportmedel, varför betala dyra pengar för en bil? Dels i inköp, dels i underhåll och skatt. Sedan får du såklart även betala för drivmedel, om den nu ska ta dig någonstans. Förutom den ekonomiska aspekten, finns även en annan viktig aspekt. Alla vet om den så den behöver knappt omnämnas, men den är viktig att alltid påminna sig om ändå: miljöaspekten. Varför slösa på miljön, när du kan åka kollektivt tillsammans med andra?

En annan väldigt bra sak med att ta bussen eller tåget istället för bilen, är att du då kan sitta och slappa – kanske läsa tidningen? – istället för att fokusera framför ratten. Nej, nu är det verkligen dags att skrota bilen! Om det så är bildligt eller bokstavligt spelar ingen roll. Läs mer här om hur och var du kan göra det: skrotabilenstockholm.eu

Publicerat den
Kategoriserat som Bilskrot